Skip to main content
 
Történelem

Szenvedélyünk az innováció

2015-05-10 4 hozzászólás 3 perc olvasási idő

Amikor eldöntöttük, hogy blogot indítunk, komoly célok lebegtek a szemünk előtt. Nehéz és egyben szép feladat ez, hiszen a Bosch cégcsoport tevékenysége, szerteágazó fejlesztéseink, termékeink minősége megkövetelik a pontosságot és a precizitást. Mi hiszünk abban, hogy a kreativitás, az innováció és a tökéletes pontosság, valamint a blog formátum egymásra találnak.

A motoros járművek elterjedésének kulcsa a gyújtásrendszer megszületése volt

A motoros járművek elterjedésének kulcsa a gyújtásrendszer megszületése volt

A Bosch történelme során számtalan innovatív megoldással mozdította előre a műszaki fejlődést. Elég csak arra gondolnunk, hogy Robert Bosch-nak köszönhetően született meg az első motoros jármű gyújtásrendszere, a Bosch innovációja volt a generátorból, akkumulátorból, fényszóróból álló világításrendszer és az első dízelüzemanyag-szivattyú, az első lambdaszonda, az első elektronikusan vezérelt blokkolásgátló (ABS), vagy az első elektronikus menetstabilizáló (ESP).
2014-ben 4600 szabadalmat jelentett be a Bosch csoport, vagyis ez átlagosan munkanaponként 18 szabadalmat jelent. Számunkra a kérdés tehát nem az, hogy lesz-e majd elegendő téma ezeken a hasábokon, sokkal inkább az, mely érdekességünkről írjunk Önöknek először. Mindazok, akik fogékonyak a műszaki témákra, a környezetünk védelmére, vagy épp a hálózatba kapcsolt megoldásokra, nálunk biztosan találnak érdekes témákat.

A következő években olyan újdonságokról olvashatnak itt, amelyek néhány éve még csak a tudományos-fantasztikus filmek sajátjai voltak. A mobiltelefonnal vezérelhető sütő vagy fűtés már nem a jövő, hanem a jelen. A hálózatba kapcsolt rendszerek térnyerésének köszönhetően pedig hamarosan valósággá válhat akár az önjáró autó is.

Az automatizált autó víziója nemsokára valósággá válik

Az automatizált autó víziója nemsokára valósággá válik

Időről-időre igyekszünk tehát érdekes témákat feldolgozni a cégcsoport életéből. Ezek között minden bizonnyal helyet kapnak a legfrissebb gépjárműipari fejlesztéseink, a kéziszerszámokat gyártó üzletágunk termékei, háztartási innovációink vagy épp a Bosch több mint 125 éves történelmének egy-egy fejezete. Bejegyzéseinket műszakilag pontos, részletes, ugyanakkor könnyed formátumban tálaljuk és természetesen lehetőséget biztosítunk kérdések, vagy kommentek megfogalmazására is. Mivel számunkra különösen fontos, hogy megmutassuk a Bosch csoport értékeit, várjuk az Önök kérdéseit, témajavaslatait is, hogy azok mentén is tervezzük bejegyzéseinket.

Tartsanak velünk és tudjanak meg minél többet az elmúlt bő 125 esztendő Bosch innovációiról, valamint az elkövetkezendő évtizedek trendjeiről, újdonságairól!

Tartsanak velünk a fejlődés útján

Tartsanak velünk a fejlődés útján

4 hozzászólás

  • Szabolcs szerint:

    Nagyon izgalmasnak ígérkezik ez a blogoldal, kíváncsian várom az írásokat!

    • BoschHungary szerint:

      Hamarosan újabb, érdekes témákkal jelentkezünk!

  • Giuseppe szerint:

    Az utolsó kép alapján az jutott eszembe, hogy miért csak sötét színű aszfaltot használnak az útépítők?…

    • BoschHungary szerint:

      Ez nem feltétlenül igaz. Vannak kimondottan világos burkolatok a világ több részén is. Ez leginkább azon múlik, milyen anyagok állnak rendelkezésre a keverőüzem közelében!