Skip to main content
 
Okosvilág

Egy megnyitó margójára

2015-08-14 No Comments 4 perc olvasási idő

Ismét új fejezethez érkezett a magyarországi Bosch csoport történelme. Az elmúlt héten kollégáinkkal közösen birtokba vehettük a Budapesti Fejlesztési Központ legújabb épületét. Nagy öröm ez számomra, hiszen legelső magyarországi munkanapomon épp ennek az épületnek az alapkövét helyeztük el 2011-ben.

A fejlődés mindig jó dolog, főleg akkor, ha saját munkánkon múlik annak mértéke. Amikor néhány évvel ezelőtt Magyarországra érkeztem igazán megérintett az a környezet, ami itt fogadott. Nagy feladatok álltak előttünk, amelyeknek egy részét mára már elvégeztük. Közben viszont újabbak születtek. Így most is munkagépek zaja tölti meg budapesti telephelyünk légterét és már egy újabb épületrészen dolgozunk. Ez viszont egy újabb történet és ennyire ebben a bejegyzésben nem szeretnék előre szaladni.

Mosolyogva és büszkén köszönthettük vendégeinket és kollégáinkat

Mosolyogva és büszkén köszönthettük vendégeinket és kollégáinkat

Az első gondolatom az volt, amikor megálltunk a kész épület előtt Oliver Schatz kollégámmal – a Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjével –, hogy dolgozóinknak sikerült komfortos munkakörülményeket teremteni. Ez nagyon fontos, hiszen innovatív munkát végeznek, amelyhez elengedhetetlen a kellemes munkakörnyezet. Én magam hiszek abban, hogy ha az ember örömmel érkezik a munkahelyére, akkor az a teljesítményén is meg fog látszani. Büszkén állhattunk tehát német kollégáink, illetve a meghívott állami és önkormányzati vezetők elé az épület megnyitóján. Sőt nem csak eléjük, hanem a tőlünk nyugatabbról érkező vállalatvezetők elé is. Dr. Klaus Peter Fouquet, a Robert Bosch AG elnöke, a Bosch csoport ausztriai, valamint közép- és kelet-európai régiójának vezetője, és Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja, is gratulált az elvégzett a munkánkhoz, amely jó érzéssel töltött el. A gratuláció azonban természetesen nem csak nekünk vezetőknek jár, sőt.

Kollégáim minden osztályon komoly munkát végeztek, azért, hogy időben elkészüljön az épület és igazán felemelő érzés volt ezért köszönetet mondani nekik meghívott vendégeink előtt. Mert együtt, az autóipari mérnökök számát tekintve a Budapesti Fejlesztési Központot a cégcsoport második legnagyobb európai K+F központjává tettük.

Nagy örömmel mondtam köszönetet minden kollégának aki segített abban, hogy ez az álom megvalósuljon

Nagy örömmel mondtam köszönetet minden kollégának aki segített abban, hogy ez az álom megvalósuljon

Az 1300 eddigi mérnök mellé hamarosan újabb kollégák csatlakozhatnak.Ezért épül egy újabb szárny a most átadott 51 000 négyzetméteres komplexum mellé. Így újabb kutatólaborokat, tanműhelyeket, irodákat valamint közösségi és inspirációs tereket alakítunk majd ki. Ezzel együtt nem csak a munkakörülményekre figyelünk. Sikerült a helyi önkormányzattal együttműködve megoldani, hogy a magyarországi Bosch központ közvetlen szomszédságában új óvoda és bölcsőde induljon, megoldva ezzel jó néhány kisgyermekes munkavállalónk gondjait. Az új épületek mellé pedig egy parkolóházat is felépítettünk szintén a kollégáink kényelme érdekében.
Az Ő visszajelzéseik, az Ő mosolyuk egyet jelent a kreatív és minőségi munkával, amivel öregbíthetjük a Bosch hírnevét és sikereket érhetünk el. Ez járt a fejemben, amikor a megnyitó ünnepségen átvághattam a nemzeti színű szalagokat és erre gondolunk akkor is, amikor a következő évek fejlesztéseit tervezzük vállalatunk vezetőivel.

Javier González Pareja