Skip to main content
 
Egyéb

Így lehet garancia a használt autódon

2020-09-28 No Comments 11 perc olvasási idő

A használtautó-vásárlás és üzemeltetés (főleg gyártói garanciaidőn túl) mindig rejt magában kockázatot. Hiába a fiatal, keveset futott és megkímélt autó, a baj mindig a lehető legrosszabbkor érkezik, általában komoly anyagi terheket róva a tulajdonosokra. Erre kínál megoldást a Bosch Car Service hálózat új szolgáltatása, a kiterjesztett garancia.

Az új autó vásárlása mellett szóló egyik legerősebb érv, hogy minden esetben – jogszabály alapján – jár hozzá kötelező jótállás, valamint a gyártók, importőrök, vagy kereskedők által szerződésben vállalt kiterjesztett garancia. Ezek együttesen márkától és típustól függően leggyakrabban 3 évre szólnak, de az utóbbival természetesen csak abban az esetben élhetünk, ha az importőr által támasztott további követelményeknek is maradéktalanul eleget teszünk. Ha viszont ez az időszak letelik, vagy nem tudunk, nem szeretnénk a márkák által elvárt, időnként szigorú követelményeknek megfelelni, akkor megjelenik a kisördög, ami okkal lesz ott mindig velünk.

Egy meghibásodás a modern autóknál már meglehetősen költséges lehet, de a kiterjesztett garancia segít kezelni a problémát

Egy meghibásodás a modern autóknál már költséges lehet, de a kiterjesztett garancia segít kezelni a problémát

Egy meghibásodott autó soha nem kellemes élmény, ráadásul ezek a helyzetek szinte biztosan akkor fordulnak elő, amikor leginkább szükség lenne az adott autóra. Ez a kellemetlenség is eltörpülhet azonban amellett, amikor megkapjuk az alkatrészekről és a javításról szóló árajánlatot. Ettől az utolsó résztől szinte biztosan megkímélheti a használt autók tulajdonosait a Bosch Car Service kiterjesztett garancia. Az új szolgáltatás a jármű 10 éves koráig igénybe vehető márkafüggetlenül, és a kopó alkatrészek kivételével szinte minden egyébre kiterjed a szolgáltatási kör.

Az új szolgáltatással tervezhetőbbé válik az autózás, hiszen nem kell váratlan kiadásokkal számolnunk

Az új szolgáltatással tervezhetőbbé válik az autózás, hiszen nem kell váratlan kiadásokkal számolnunk

Hogyan működik?

Garanciát vállalni valamire előzetes átvizsgálás nélkül nem lehet. Így a biztonságra vágyó autósoknak egy állapotfelméréssel és a szükséges karbantartások, javítások elvégzésével kezdődik a hosszú hónapokig tartó nyugodt időszak. Ha a garanciaidőn belül mégis meghibásodik az autó, akkor az ügyfélnek csak be kell fáradnia a Bosch Car Service műhelybe, ahol a szakemberek alapvetően a gyártói technológiákat figyelembe vevő Bosch diagnosztikai eszközök segítségével feltárják a hibát, és Bosch-alkatrészeket felhasználva megjavítják azt. A garancia kiterjed a legtöbb főalkatrészre, mint általában a gyártói garanciák esetében is, így a motorra, a sebességváltóra, a differenciálműre/osztóműre, az erőátviteli egységekre, a kormányműre, az elektromos és üzemanyagrendszerekre, a klímaberendezésre, a hűtő-, vezetőtámogató-, szórakoztató-, fék-, kipufogó-, biztonsági rendszerekre, sőt akár a napfénytetőre is.

Hol lehet igénybe venni?

Természetesen, ahogyan a meghosszabbított gyártói garanciák esetében is előfordul, itt is vannak olyan alkatrészek, amelyek cseréje nem érvényesíthető ebben a körben. Ezek jellemzően az úgynevezett kopó alkatrészek, amelyek az időszakos szervizek keretében cserélendők. Ilyenek a gumiabroncsok, a keréktárcsák, fékbetétek és féktárcsák, az ablaktörlőlapátok, a tengelykapcsoló nyomólapja és tárcsája, a lengéscsillapítók, a stabilizátorok, az üzemanyag és kenőanyagok. Fontos, hogy a fényezéssel és a korrózióval kapcsolatos problémák nem orvosolhatók ennek keretében, de erre igazából nincs is szükség, hiszen a legtöbb gyártó legalább a jármű 10 éves koráig biztosít garanciát az ilyen jellegű problémákra.

A kiterjesztett garanciát a szolgáltatás értékesítésére jogosult Bosch Car Service műhelyekben lehetgénybe venni. Megközelítőleg 20 ilyen partner található az országban, lefedve annak jelentős részét. Ez a lista azonban tovább bővül, lehetőséget biztosítva arra, hogy egyre több autótulajdonos tudjon élni ennek a különleges programnak az előnyeivel.

Ide kattintva találod a partner szervizek listáját

Oké, ez mind jó, de mennyibe kerül?

A Bosch Car Service kiterjesztett garancia program megalkotásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy mindenki számára elérhető legyen ez a biztonságot nyújtó szolgáltatás. Így a szakemberek az autó életkorától és teljesítményétől függően alakították ki a különböző csomagokat. Alapvetően négy különféle egységet különböztethetünk meg, csomagonként három teljesítményszinttel. Az alábbi táblázat átláthatóan bemutatja ezeket.

Futamidő: 12 hónap vagy 30.000 km

Ez a csomag az autó 0-2 éves koráig köthető (50 000 kilométeres futásteljesítmény alatt) az alábbi teljesítményszintek között!

  • 115 lóerőig
  • 116 és 180 lóerő között
  • 181 és 250 lóerő között

Futamidő: 12 hónap vagy 30.000 km

Ez a csomag az autó 2-5 éves koráig köthető (100 000 kilométeres futásteljesítmény alatt) az alábbi teljesítményszintek között!

  • 115 lóerőig
  • 116 és 180 lóerő között
  • 181 és 250 lóerő között

Futamidő: 12 hónap vagy 30.000 km

Ez a csomag az autó 5-8 éves koráig köthető (180 000 kilométeres futásteljesítmény alatt) az alábbi teljesítményszintek között!

  • 115 lóerőig
  • 116 és 180 lóerő között
  • 181 és 250 lóerő között

Futamidő: 12 hónap vagy 30.000 km

Ez a csomag az autó 8-10 éves koráig köthető (200 000 kilométeres futásteljesítmény alatt) az alábbi teljesítményszintek között!

  • 115 lóerőig
  • 116 és 180 lóerő között
  • 181 és 250 lóerő között

Ha többet szeretnél megtudni a csomagról, vagy kíváncsi vagy az árára, kattints a logóra!

Vannak kizáró tényezők?

A Bosch Car Service kiterjesztett garancia program kialakításakor azokra gondoltak, akiknek az autó megbízható működése a mindennapokhoz szükséges, legyen szó családi, vagy céges járműről.

Az alapvető cél az, hogy a családi autók, az egyéni mobilitást biztosító kedvencek és a céges autók a gyártói garanciaidő lejárta után is ugyanazt a biztonságot nyújtsák, mint korábban, beleértve azt is, hogy megkímél a kisebb, nagyobb váratlan költségektől.

Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy akadnak olyan speciális átalakítások, vagy használati paraméterek, amik esetén nem lehet megkötni a szerződést. Ilyen például az, ha az említett jármű részben, vagy egészében üzletszerű személy és teherszállításra használt, ha napi vagy rövid távú bérautóként, közüzemi járműként, oktatóautóként, vagy reptéri kiszolgáló autóként dolgozik. Nem köthető továbbá garancia plusz a gépjármű-kereskedések és szervizek tulajdonában álló, a kis és külön szériás teljesítménynövelő megoldásokkal ellátott, valamint a műszakilag jelentősen átalakított (chiptuning, benzin-gáz kettősüzem) járművekre sem.

A szolgáltatás céges és magántulajdonú autókra egyaránt igénybe vehető

A szolgáltatás céges és magántulajdonú autókra egyaránt igénybe vehető

A Bosch Car Service kiterjesztett garancia új perspektívát nyit a használt autók tulajdonosainak, hiszen egészen azok 10 éves koráig élvezhetik a garanciális előnyöket és az azokkal járó nyugalmat, mindezt márkafüggetlenül. Ráadásul a Bosch alkatrészek mellett, az aktuálisan elérhető gyártói javítási technológiát alapul véve történnek az időszakos átvizsgálások, ez pedig azt jelenti, hogy a tulajdonosok a gyártói garanciaidő lejárta után is a legmagasabb szakmai és műszaki színvonalat tudják biztosítani a családi kedvencnek, vagy a cég mobilitását biztosító négykerekűeknek.

További információk