Skip to main content
 

Egy sor izgalmas fejlesztéssel jelent meg 2019-ben az elektromos kerékpárok piacán a Bosch. A Kiox fedélzeti számítógép, a gyorstöltő, az ABS, a legvadabb terepeken is használható Performance Line CX hajtásrendszer, vagy a COBI.Bike okoskerékpár szoftvere mind-mind még kényelmesebbé és egyszerűbbé teszik az elektromos kerékpárok használatát.

Kiox

A Kiox praktikus, ugyanakkor strapabíró

Az új Kiox fedélzeti számítógép tökéletes edzőtárs: kis méretű és strapabíró, letisztult dizájn és stílus jellemzi. A mágneses tartó segítségével biztonságosan, gyorsan és egyszerűen rögzíthetjük a kormányhoz, menet közben is könnyedén használhatjuk, elég csak a hüvelykujjunkkal megérinteni a kijelzőt.

A Kiox minden funkcióval rendelkezik, amire egy sportos kerékpárosnak szüksége lehet. A kis méretű, karcálló 1,9 hüvelykes, sötétben vagy erős napsütésben is jól látható színes kijelzőt külön vezérlőegység működteti, minden pillanatban visszajelzést ad többek között a pillanatnyi sebességről, a kerékpáros által kifejtett teljesítményről vagy az akkumulátor töltöttségéről is. A Bluetooth Low Energy (BLE) funkcióval a Kioxot kiegészítőként megvásárolható pulzusmérővel is összekapcsolhatjuk. A Bluetooth további előnye, hogy segítségével úgy tölthetünk le frissítéseket a fedélzeti számítógépre, hogy nem kell kábeleket használnunk.

Gyorstöltő a bringához

Az új Fast Charger jelenleg a piacon kapható leggyorsabb töltő, a lehető legrövidebb idő alatt újratölti az eBike akkumulátorát. Mindössze egy óra elegendő ahhoz, hogy ötven százalékos szintig töltse az akkut, a teljes töltöttséget hajtásrendszertől függően két vagy három óra alatt érhetjük el.

Az új gyorstöltő minden eddiginél hatékonyabb

Performance Line CX

Folyamatosan fejlődik a legerősebb hajtásrendszer is. Nagy, akár hetvenöt Nm-es nyomatékának köszönhetően bármilyen terepen használható, még akkor is segít, ha át kell tolni a kerékpárt valamilyen útakadályon. A hegyi kerékpározáshoz kifejlesztett hajtásrendszer walk assistance funkciója ugyanis a legmeredekebb, legnehezebb terepen is hasznos, ha le kell szállnunk a gépről.

A legnehezebb helyzetekben jön jól a gombnyomásra működő segédhajtás

eBike ABS

Immár kereskedelmi forgalomban is elérhető a világ első eBike blokkolásgátló rendszere, amely kritikus helyzetekben is szabályozott és stabil fékezést tesz lehetővé. Bár ez a termék teljesen új a piacon, a Bosch felhasználta az ABS-rendszerek fejlesztése és gyártása során szerzett negyven évnyi tapasztalatát, sőt, az eBike-okhoz a motorkerékpárokra kifejlesztett változatból is merítettek tapasztalatot. Túrázás és városi kerékpározás során is hasznos kiegészítő.

Okoskerékpár a COBI.Bike-kal

Mostantól a kerékpárok is lehetnek okosak, legalábbis a COBI.Bike rendszerével. A 2017 óta a Bosch leányvállalataként működő cég akár mostoha időjárási körülmények között is használható rendszert fejlesztett ki, amelynek segítségével az eBike-okat és persze az elektromos hajtás nélküli kerékpárokat is hálózatba kapcsolja és okos járművekké változtatja.

A COBI.Bike rendszernek köszönhetően okossá válik elektromos kerékpárunk

Ezzel együtt a COBI.Bike rendszerét a Bosch eBike kiegészítőivel a legkönnyebb párosítani, használni. Ráadásul a Bosch eBike alkatrészei garantáltan kompatibilisek lesznek a jövőben is a COBI.Bike kiegészítőivel. A rendszer folyamatosan frissítéseket tölt le, így mindig kompatibilis lesz az új okostelefonokkal.

De mit is tud a COBI.Bike? Többek között automatikusan vezérli a világítást, de hallgathatunk zenét és akár navigációt is igénybe vehetünk, Bluetooth segítségével telefonálhatunk, állandóan nyomon követhetjük a gép helyzetét, ha éppen eltávolodnánk a kerékpárunktól. Ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan felszerelhetjük: ha már rendelkezünk Bosch fedélzeti számítógéppel, elég csak a kijelzőt kicserélni az adapterre, illetve okostelefonunkra.

Minden fontosabb funkció elérhető és az okostelefon biztonságos tárolása is megoldott a COBI rendszernek köszönhetően