Skip to main content
 
Okosvilág

Számok a „boszorkánykonyhánkból”

2015-12-18 No Comments 3 perc olvasási idő

Avagy gondolatok a magyarországi Bosch csoport 2015-ös éve kapcsán

Főzni csak abból tudunk, ami rendelkezésünkre áll. Szerencsére egy jó konyhafőnök és csapata előrelátó és felkészült. Következzen egy rendhagyó évértékelés, a 2015-ös esztendő nagyobbik feléről. Aki értékel Javier González Pareja, a Bosch csoport magyarországi „boszorkánykonyhájának” főszakácsa.

Stílusosan kezdjük az értékelést a „konyhában”. A Bosch is ott kezdte 2015-öt, mégpedig azzal, hogy megvásároltuk a BSH Bosch und Siemens Hausgeräte vállalatban a Siemens 50 százalékos részesedését. Ha pedig így tettünk, rögtön keresztelőt is tartottunk, és a 2013-ban 10,5 milliárd euró
nettó árbevételt termelő cég nevét BSH Hausgeräte GmbH-ra változtattuk.
Persze ha már a konyhában voltunk, mást is kifőztünk. A ZF Friedrichshafen AG ZF Lenksysteme GmbH vegyesvállalat ötven százalékának  felvásárlásával ugyanis létrejött a Robert Bosch Automotive Steering GmbH. Az előétel után egy kicsit rápihentünk a tavaszra, hiszen márciusban Miskolcon egy komoly sorozatot kezdtünk meg. A borsodi megyeszékhelyen lévő kéziszerszámüzemünk újabb – közel négymilliárdos – beruházást hajtott végre.

Javier González Pareja

Javier González Pareja

Pedig a finom fogások és velük a jó hírek csak ekkor kezdtek sűrűsödni körülöttünk. Hogy az eddigi hasonlattal éljek, szakácsaink már a főételeket kevergették, amelyeket áprilisban a 10 000. munkavállaló, az új hatvani tréningközpont, a jubileumi Szarvasűzők futóverseny és a Go-Kart, Go-Bosch rendezvény formájában „tálaltak fel”. Izgalmas és kellemes nyár Persze az évünkből még ekkor is hátra volt néhány izgalmas „fogás”.
Például az egyik ilyen az éves sajtótájékoztató volt. Az ott elhangzó számok mellett már az idei célszámok is kikristályosodtak. Már akkor 5-10 százalék közötti növekedésről számolhattam be és úgy tűnik, a konkrét érték két számjegyből áll majd a gazdasági év végén és cégcsoportunk alkalmazottainak
száma ugyanekkorra meghaladja majd a 11 000 főt. Számomra mégsem ez volt a legkedvesebb „falat” az idén, hanem a Budapesti Fejlesztési Központ újabb épületének átadása augusztusban. A 32 milliárd forintos beruházásnak is köszönhetően Budapesten található Európa második legnagyobb autóipari fejlesztési komplexuma. Ennél kellemesebb „desszertet” pedig nemigen lehet elképzelni.
Ezek alapján elmondhatjuk, hogy ezt az évet jól kifőztük, és reményeink szerint egy kellemes vacsora még hátravan. A receptünk már megvan ahhoz,
hogy hasonló sikereket érjünk el a továbbiakban is a Bosch csoport magyarországi „boszorkánykonyhájában”.
Abban a konyhában, amely minden korábbi eredményét lefőzheti, hiszen immár közel három százalékát adjuk a magyar GDPnek, ez pedig igazolja „ételeink minőségét”.

Főszakácsunk már a következő évre is kidolgozta a legjobb recepteket :)

Főszakácsunk már a következő évre is kidolgozta a legjobb recepteket 🙂