Skip to main content
 
Történelem

Visszatérhetnek a klasszikus autók!

2021-05-11 No Comments 9 perc olvasási idő
Visszatérhetnek a klasszikus autók!

A veterán járművek komoly rajongótáborral rendelkeznek, viszont az idő előrehaladtával még így is nehéz alkatrészeket beszerezni hozzájuk. Éppen ezért Bosch Classic néven programot hirdetett vállalatunk a veterán autók rajongói és tulajdonosai számára.

Ennek része egy új weboldal, amelynek segítségével minden szolgáltatás elérhető, amire csak szükség lehet: többek között alkatrészeket rendelhetünk vagy kérhetjük a teljeskörű felújítását egy-egy kopott részegységnek. Persze ez még nem minden!

Az autórajongók pontosan tudják, hogy a Bosch élen jár a fejlett vezetéstámogató rendszerek, elektromos és hibrid hajtásláncok fejlesztésében. Mérnökeink folyamatosan dolgoznak a legmodernebb technológiai megoldásokon, hogy a járművek még „önállóbbak” és környezetkímélőbbek legyenek. Eközben viszont nem felejtkeztünk el a klasszikus, több évtizeddel ezelőtt gyártott autók tulajdonosairól sem! Nekik hoztuk létre a Bosch Classic szolgáltatást és a hozzá tartozó weboldalt, amely kombinálja a technológiai újításokat a Bosch márka hagyományaival.

Pontosan olyan, csak új

Nem kell többé veterán autónkhoz pótalkatrészeket „vadászni” szervizekben vagy hirdetési oldalakon, elég a Bosch Classic weboldalon körülnézni! A „Termékek” (Products) menüpontra kattintva megtalálhatjuk a veterán autókhoz kapható pótalkatrészeket, többek között akkumulátorokat, indítómotorokat, generátorokat, mágneses gyújtásokat, elosztókat vagy a Bosch logóval ellátott klasszikus fényszórókat.

A kínálat folyamatosan bővül

Az ellátás ráadásul hosszú távon biztosított, és nem csak azért, mert több eszközből még mindig van raktárkészlet, hanem azért is, mert egyes alkatrészeket kis sorozatban újra gyártani kezdtünk. Az ilyen darabokat a szakemberek az eredeti tervek és gyártási dokumentáció alapján, de a mai kor követelményeinek megfelelő, modern technológiával készítik el.

Az egyik első ilyen pótalkatrész az 1968 és 1982 között forgalmazott Porsche 911 modellek fényszórói voltak. A második lépésben az 1963 és 1971 között gyártott Mercedes SL W113 – vagy más néven „Pagoda” – fényszóróit is elkezdték újra gyártani. A tervek szerint ezt követően kibővítik az újragyártott klasszikus fényszórók körét, kiegészítve a választékot további járműtípusokkal.

Sok legendás jármű alkatrészellátása oldódik meg a programnak köszönhetően

Sok legendás jármű alkatrészellátása oldódik meg a programnak köszönhetően

Hozott anyagból is dolgozunk

Az 1:1 REMAN szolgáltatás keretében a Bosch Classic felújítja az eredeti alkatrészeket, vagyis az ügyfélnek nem kell újat vásárolnia, ha megvan az eredeti, de már elkopott vagy elromlott részegység, legyen szó például üzemanyag-szivattyúról vagy nyomásérzékelőről. A felújítás természetesen a megszokott Bosch minőségben történik, mind a helyreállítást, mind a tesztelést vállalatunk üzemeiben, eredeti eszközökkel és tesztberendezésekkel végzik el szakembereink. Így az is természetes, hogy a felújított alkatrészekre ugyanaz a garancia vonatkozik, mint az új darabokra.

Hozott anyagból is dolgozunk

Mindenki találkozhat a programban dolgozó mérnökökkel

A klasszikus autók rajongóinak kihagyhatatlan esemény immár több mint két évtizede a Bosch Boxberg Klassik. A veterán autók találkozójára és versenyére az új oldalon keresztül már online is lehet regisztrálni. Az idei, 21. Bosch Boxberg Klassikot október 1. és 3. között rendezik meg, a regisztráció 2021. augusztus 1-ig tart. A rendezvény érdekessége, hogy abban a Bosch tesztközpontban ér véget, ahol korábban jó eséllyel a résztvevő autók fejlesztése is zajlott. A különleges tesztközpontról még 2015-ben írtunk részletesen. Persze más érdekes események is lesznek, amelyen a Bosch Classic program csapata részt vesz, a weboldalon található naptár segítségével könnyedén észben tarthatjuk ezeket.

Mindenki találkozhat a programban dolgozó mérnökökkel

Karbantartást, szervizelést vállalunk!

Ma már az is nagy probléma, hogy a speciális alkatrészek és a több évtizeddel ezelőtti műszaki megoldások miatt a klasszikus autókat nem vihetjük be bármelyik autószervizbe. Éppen ezért, hogy a Bosch Classic szolgáltatás teljeskörű legyen, cégcsoportunk létrehozta a Bosch Classic Services hálózatot, amely kifejezetten veterán járművekre szakosodott. Ezeken a szervizállomásokon biztosan mindent tudnak az oldtimer autókról, a hozzájuk tartozó folyamatokról és legyen szó karbantartásról vagy javításról, alkatrészek cseréjéről, megoldják, a megszokott Bosch szakértelemmel és minőségben. Ez a szolgáltatás jelenleg csak néhány országban érhető el, de a kör folyamatosan bővül.

Karbantartást, szervizelést vállalunk!