Skip to main content
 
Történelem

Meglepő toplista

2018-12-24 No Comments 7 perc olvasási idő

Érdekes dolog az év végi számvetés. Bár mi, akik ezt a blogot készítjük, egész évben követjük az eredmények alakulását, mégis találunk a számok között különlegeseket. A következő néhány percben megtudhatjátok mennyien olvassák a Bosch Magyarország Blogot és azt is eláruljuk, hogy mely cikkek voltak idén a legnépszerűbbek. Figyelem, meglepő eredmények következnek.

Kezdjük gyorsan a számokkal, idén több mint 145500 látogatója volt oldalunknak (ami bizony rekordot jelent), látogatóink pedig átlagosan közel három és fél percet töltöttek az oldalon.
Ez eddig rendben is van, de mivel töltötték ezt az időt. Ahogy általában az ilyen esetekben, mi is visszafelé vesszük sorba a toplistát.

10. Menő segédeszköz

A nyár derekán egy különleges kísérletbe kezdtünk vendégszerzők segítségével. Egy Magyarországon fejlesztett és gyártott eBike rendszerrel felszerelt kerékpárt bocsátottunk hobbikerékpáros szerzőink rendelkezésére. Elsőként Szabolcs használta és írta meg véleményét a mindennapi munkába járás kapcsán. Az elektromos kerékpárral gyűjtött tapasztalatokra teljes olvasótáborunk 2,73 százaléka, azaz közel négyezer olvasó volt kíváncsi. Ide kattintva megtalálod.

9. Legyőztük magunkat

A sorozat második része a lista kilencedik helyére fért fel. Balázs, aki hobbibringásként rendszeresen kerekezik a Normafa környékén vállalta, hogy összehasonlítja teljesítményét egy hagyományos és egy eBike rendszerrel szerelt bringa nyergében. Az összevetés érdekes eredménnyel zárult, az olvasótábor 2,75 százaléka valamivel több, mint 4000 ember volt kíváncsi a két tesztkör adataira. Ide kattints. ha még nem láttad.

8. Így előzte meg korát a Bosch

Szintén a nyár egyik bejegyzése volt a következő, amelyben azt mutattuk be, hogyan vállalt úttörő szerepet a vállalat az elektromos, a hálózatba kapcsolt és az önvezető autók terén. Elektromos Opel és BMW az 1970-es évekből, navigációs rendszer a ’80-as és önvezető autó a ’90-es évekből. Ezek a témák az olvasótábor 3,14 százalékát, több mint 4500 embert vonzottak. Ha lemaradtál róla, ide kattints.

7. 90 éves irányjelző

A hetedik helyen következő cikk gyakorlatilag 2018 első bejegyzése volt. Történelmi írásunkra, a jubiláló irányjelző kapcsán 4860-an kattintottak, ami a teljes közönségünk 3,34 százaléka volt 2018-ban. Ha nem olvastad volna, érdemes felidézni, hogyan lett elválaszthatatlan része az irányjelző berendezés a modern autóknak. Csupán ide kell kattintanod érte.

6. Meddig lesz még autó

Toplistánk hatodik helyén egy olyan bejegyzés található, amely a Genfi Autószalon kapcsán íródott. Ebben azt fejtegettük, hogy meddig élvezhetjük még a szó mai értelmében ismert autók társaságát, és mikor válik életünk részévé az önvezető személyautó. Ebben 5767-en mélyedtetek el, ami a teljes közönségünk 3,76 százalékát jelenti. Ha te most tennéd meg, csak ide kell kattintanod.

5. Nem babra megy a játék

Az ötödik legolvasottabb bejegyzés egy minden eddiginél nehezebb témát dolgozott fel. A Nikola elektromos tehergépjárműveinek fejlesztésében a Bosch mérnökei is aktívan részt vállalnak. Ennek kapcsán mutattuk be a különleges vontatókat. A látványos anyagra közel hétezren voltatok kíváncsiak, ami azt jelenti, hogy olvasótáborunk 4,8 százaléka elolvasta ezt a bejegyzést. Ha te nem voltál közöttük, ide kattintva megteheted.

4. Elvarázsolt tükrök

A dobogóról épphogy lecsúszott egy másik tehergépjárműves bejegyzésünk. Szeptemberben mutatkozott be a világ első tükrök nélkül forgalomba helyezett, szériagyártású tehergépjárműve, a Mercedes-Benz Actros. Az új vontató kijelzőit és kamerarendszereit a Bosch fejlesztette és gyártja. Az újdonság kapcsán több mint 7700-an kattintottatok a Bosch Magyarország Blog felületére, ami a teljes közönség 5,31 százalékát jelenti. Az Elvarázsolt tükröket ide kattintva megtalálod.

3. A képzelet világától a magyar utakig

Ki ne emlékezne K.I.T.T.-re, a nyolcvanas évek legkülönlegesebb autójára. A sorozatsztár példáin keresztül mutattuk be februárban, hogy miért is van szükség az önvezető autóra. Ráadásul nem csak ez volt a különleges ebben a bejegyzésben, hanem az is, hogy feltűnik benne egy videó, amiben látható jó néhány magyarországi fejlesztés: például egy önvezető autó is. Nem is csoda tehát, hogy több mint 8000-en kattintottatok rá, vagyis teljes közönségünk 5,54 százaléka. Ha te is kíváncsi vagy ezekre, ide kattintva megtalálod.

2. Gáz véd a bukástól

Talán mindannyian csodálkoztunk volna, ha a top 10-be egyetlen motoros anyag sem fért volna be az idei évből. A rengeteg újdonság között kétségtelenül ez a rendszer volt a legkülönlegesebb, hiszen egy légzsákhoz hasonló rendszer védi a motorost a megcsúszástól és a bukástól. Közel 9700 motorkerékpárok iránt érdeklődő olvasott nálunk a megoldásról, ami a közönségarány 6,63 százaléka. Ha lemaradtál róla, ide kattintva mindent bepótolhatsz.

1. A dízel visszatér

Mondhatnánk, hogy összességében szoros volt a verseny a bejegyzések között, de a kiegyenlített mezőnyből az első helyen végző cikk magasan kiemelkedett. A dízel személyautók új környezetvédelmi megoldása kapcsán több mint 27000 kattintást regisztráltunk, ami 18,64 százalékos közönségarányt jelent. Ez persze nem is csoda, hiszen a bejegyzésben beszámoltunk arról, hogy a Bosch új fejlesztése megmentheti a közelmúltban alaposan megtépázott dízel-technológiát. Ha valami csoda folytán te még nem hallottál erről, ide kattintva elolvashatod az anyagot.

A lista után nehéz lenne titkolni a tanulságokat. Az igazság az, hogy a hazai olvasóközönség bár fogékony az újdonságokra, leginkább azokat a témákat olvassa szívesen, ami már most is érinti a mindennapjait. Mi ennek kapcsán gondolkodunk már 2019-ben és igyekszünk a jövőben ennek megfelelően összeállítani a bejegyzéseinket. Hiszen a Bosch Magyarország Blog 2019-ben is vár benneteket. Ha nem akartok lemaradni semmiről, iratkozzatok fel hírlevelünkre és kövessetek minket közösségi oldalainkon is!