Skip to main content
 

Mint minden évben, idén is összegyűjtöttük az év legnépszerűbb bejegyzéseit. A 2019-es listából jól látszik, milyen nagy és sokszínű az a folyamat, amely lassan, de biztosan átrendezi a járműipart. Különleges témák gyűjteménye következik, ha valamelyikről lemaradtál volna, akkor itt a lehetőség, hogy pótold!

10, Digitális kilátások

Neoplan Skliner bemutatóKezdjük is listánkat egy szó szerint hatalmas érdekességgel. Már javában tombolt a nyár, amikor megérkezett Magyarországra a világ első visszapillantó tükrök nélkül gyártott autóbusza. A Neoplan Skyliner eddig is igazi legenda volt, a tükrök helyére szerelt kamerák pedig tovább öregbítették hírnevét. Kipróbáltuk, hogy milyen élőben, te is megtudhatod a kattintás után!

9, Következő lépés: a sorozatgyártás

A Nikola Motors az egyik legizgalmasabb piaci szereplő a tehergépjárművek világában. Az amerikai startup üzemanyagcellás vontatót fejlesztett az elmúlt években. Természetesen egy induló vállalkozásnak szüksége van technológiai partnerekre, a Nikola pedig a Bosch mérnökeinek segítségével haladt a projekt során. Annyit már most elárulhatunk, hogy listánkon nem egyszer szerepel majd ez a jármű! A történet egyik fejezetét ide kattintva olvashatod el!

8, Rekordok kazánja

A nyár végén egy különleges Bosch szállítmány került Magyarországra. A cégcsoport legnagyobb gőzfejlesztő kazánja hajón érkezett meg a fővárosba, hogy aztán közúton folytassa útját későbbi munkahelyére. Már a hatalmas monstrum hajóútja is izgalmakkal teli volt, az igazi kihívás viszont csak ezután következett. A kazán és az őt szállító túlméretes szerelvény magyarországi kalandjait ide kattintva olvashatod el!

7, Elektromos aszfaltszaggató

Listánk előző sztorija tele volt kerekekkel, a hetedik helyen található bejegyzés főhősének viszont abból csak kettő van. Ezzel együtt is nagyon különleges a Zero SR/F elektromos motorkerékpár, hiszen a benne rejlő 190 Nm nyomaték egy átlagos személyautónak is becsületére válna. Ezt a nyers erőt a Bosch menetstabilizáló rendszere zabolázza meg az amerikai motorkerékpárban. Hogy hogyan, ide kattintva megtudhatod!

6, Ez válthatja a városban araszoló autókat

Listánk hatodik helyén a januári CES-kiállítás egyik legnagyobb sztárját találhatjuk. A Bosch koncepciójárműve nemcsak okos, hanem meglehetősen futurisztikus és nagyon sokoldalú is volt. Az IoT Shuttle névre keresztelt önvezető okostaxi a jövő városának egyik nagy újdonsága lehet, hiszen egyszerre közlekedési eszköz és munkahely, vagy, akár szórakoztató központ. Érdekes, ugye? Ide kattintva többet is megtudhatsz róla!

5, Felvillanyozódó vontató

Másodszor találkozhatsz a listán a Nikola Motors üzemanyagcellás vontatójával. Ám, míg az előbbi bejegyzésben arról volt szó, miben és mennyit segédkeztek a Bosch mérnökei, a listánk ötödik helyét elfoglaló írás a jármű műszaki felépítését taglalja. Igazi műszaki csemege vár a kattintás után!

4, Megérkeztek az okosbringák

A hatalmas vontató után ismét egy kétkerekű jármű következik, ezúttal viszont pedálos kivitelben. A tavasz rengeteg újdonságot tartogatott az elektromos kerékpárok szerelmeseinek. Még erősebb motorok, okosvezérlő és ABS, hogy csak a legjelentősebbeket említsük. Ezeket és minden egyebet is megtalálsz a dobogóról épphogy lecsúszó bejegyzésben, ha ide kattintasz.

3, Világelső kijelző, avagy a digitális Touareg

Soha nem került még olyan kijelző azt megelőzően személyautóba, mint amilyen idén a Volkswagen Touareg műszerfalába. A hajlított műszeregység számtalan előnnyel rendelkezik a járműtervezés, a biztonság és a vezetési élmény kapcsán is. Tavasszal mi is kipróbáltuk a Bosch által kifejlesztett és gyártott kijelzőt a gyakorlatban. Hogy milyen volt a Touareg, megtudhatod, ha ide kattintasz!

2, Megújuló dízel üzemanyaggal kísérletezik a Bosch

Listánk második helyén nem egy konkrét jármű, vagy rendszer, hanem egy üzemanyagfajta található. Nem csoda, hisz napjaink egyik legégetőbb kérdése a klímaváltozás elleni harc, amelyben az elektromos járművek mindaddig kétélű fegyvernek számítanak, amíg a hozzájuk szükséges áramot nem megújuló forrásokból állítjuk elő. Ezért is fontosak az olyan üzemanyagok, amelyek a hagyományos belsőégésű motorokban is felhasználhatók, ugyanakkor egyben megújulók is. Létezik ilyen? Igen, sőt a Bosch kísérletezik is velük. Itt találod a részleteket!

1, Budapest elektromos autója

A listánk élén álló bejegyzések jól prezentálják, hogy micsoda útkeresésben van az autóipar! A megújuló üzemanyag mellett a legtöbben egy elektromos autóról szóló bejegyzésre kattintottatok. Persze nem csoda, hogy ennyi embert érdekelt, mi rejlik a Volkswagen e-up lemezei alatt, hiszen Budapest legnépszerűbb elektromos autójáról beszélünk. A közösségi autómegosztók kedvence tele van Bosch alkatrészekkel. Ezekről és minden, az autóhoz kapcsolódó érdekességről olvashatsz, ha ide kattintasz!