Skip to main content
 
Történelem

Ezt olvastátok ti – 2021

2022-01-11 No Comments 15 perc olvasási idő
Ezt olvastátok ti – 2021

Ahogy megszokhattátok idén is összegyűjtöttük az elmúlt esztendő legnépszerűbb bejegyzéseit nektek. Érdekes kép rajzolódik ki az idei toplistából.

A Boschblog indulásától kezdve szinte minden évben készítünk egy toplistát. Ezt nemcsak azért várjuk nagyon, mert mi magunk is kíváncsiak vagyunk arra, hogy mely bejegyzés volt a legfelkapottabb, hanem azért is, mert jól látszik belőle, milyen téma foglalkoztat benneteket, közlekedőket. A jövőben mi persze ennek megfelelően igyekszünk témákat gyűjteni és feldolgozni. Az idei lista is tartalmaz jó néhány meglepetést. Idén is a tíz legnépszerűbb bejegyzést szedtük csokorba és fordított sorrendben haladunk majd, így kezdjük listánkat a tizedikkel.

Veteránok újjászületése

A téma nem csak számotokra különösen kedves, hiszen mi is szeretjük. A veteránok minden autószerető ember szívét megdobbantják. Maga a Bosch pedig komoly energiákat fektet abba, hogy a klasszikus járművek sokáig velünk maradhassanak. Miattuk létrehozott programunk a 10. legolvasottabb cikk alapját szolgáltatta 2021-ben. Ha lemaradtál róla, kattints ide, vagy a képre.

Egy igazi különlegesség

Egyáltalán nem volt meglepetés a 9. helyre befutó bejegyzés sem. Technikai újdonságokról általában szintén szívesen olvastok. Jól mutatja ezt az a még 2020-ban készülő poszt, ami tavaly is nagy népszerűségnek örvendett. Az úgynevezett aquaplaning (vízensiklás) jelenséget megelőző aktív rendszerről ide, vagy a képre kattintva olvashattok többet.

Az első feszültséggel teli cikk

Egészen a nyolcadik helyig jutott az a nyár végén megjelenő bejegyzés, amely az elektromos személyautók elmúlt 50 évét mutatja be a Volkswagen szemszögéből. A német konszern volt ugyanis az egyik olyan, amely mindvégig fejlesztett és gyártott elektromos autókat az elmúlt évtizedekben. Ha kíváncsi vagy a különböző elektromos kivitelekre, akkor ide, vagy a fotóra kattintva olvashatsz róluk!

Nagypályás üzemanyagcella

Szintén a nyár egyik slágere volt a következő bejegyzés. Az üzemanyagcellás járművek kapcsán eddig leginkább a személyautókról hallhattunk, holott a távolsági árufuvarozás megújításának egyik legnagyobb lehetőségét ez a technológia rejti magában. A Bosch ilyen jellegű fejlesztéseiről születő cikkért kattintsatok ide, vagy a képre.

Egy különleges sportautó

Nem csoda, hogy több mint egy évvel megjelenése után is hatalmas hullámokat vet a RUF Rodeo névre hallgató koncepcióautója. A különös jelenség még 2021-ben is befért a legolvasottabb cikkek közé. A Porsche géneket felvonultató érdekességért kattintsatok ide, vagy a fotóra.

Benzines vagy dízel?

Vajon ugyanazon jármű benzines, vagy dízel változata tisztább üzemű? Ezt vizsgálta az a tanulmány, amelynek a Bosch volt az egyik támogatója és finanszírozója Olaszországban. A tesztek során több érdekes megállapítást is tettek a szakemberek. Ha lemaradtál volna 2021 hatodik legnépszerűbb bejegyzéséről ide, vagy a képre kattintva pótolhatod!

Becsengettünk

Mielőtt bárki pánikba esne, nem megyünk vissza az iskolapadig, de a csengő az ötödik legnépszerűbb anyagunkban is főszerepet kapott. Ebben ugyanis tulajdonképpen az egyik első – mechanikus – járműszenzort mutattuk be, ami személyautóhoz elérhető volt. Az idén 99 éves megoldásról bővebben olvashatsz, ha a fotóra, vagy ide kattintasz.

Kettősüzem másképp

Vannak olyan állomásai az autóiparnak, amelyek szimbolikus jelentőségűek. Ilyen volt például a Mazda azon bejelentése, amikor beszámoltak új erőforrásukról, amelynek hajtóanyaga a benzin, de bizonyos üzemállapotban úgy is képes működni, mint egy dízel erőforrás. Ezt a technológiát és az ezzel a motorral szerelt autót mutattuk be, még 2020-ban. A bejegyzést annyira szerettétek, hogy még tavaly is, elcsípte a dobogót. Ide, vagy a fotóra kattintva el is olvashatjátok!

Fókuszban a szintetikus benzin

Ha előzetesen tippelnünk kellett volna, valószínűleg többen a blogot alkotó csapat tagjai közül ezt a bejegyzést tesszük az első helyre. Arról ugyan lemaradt, de a szintetikus üzemanyagról szóló cikkünk így is kiemelkedően szerepelt. A korábban már használt, majd évtizedekre feledésbe merülő technológia kapcsán született írásunk ide, vagy a képre kattintva elérhető.

A parkolóházak új szintje

Dobpergés és fanfárok, következzen a 2021-es esztendő legolvasottabb bejegyzése. Az októberi müncheni IAA kiállítás kapcsán írtuk meg személyes élményeinket az automatizált parkolással kapcsolatban. A kiállítás helyszínén kialakított parkolórészen többtucat autó parkolt önállóan, vezető nélkül. Az önvezető rendszerek tudását jól reprezentáló bemutatókról készült leírásért, videóért és képekért kattints ide, vagy a fotóra.

Reméljük mindenki talált magának kedvérevalót tavalyi toplistánkban. Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen csak tavaly 37 bejegyzés jelent meg az oldalon, és ma már közel 250 cikk olvasható a www.boschblog.hu felületén. Ezek száma idén tovább nő, kíváncsian várjuk, hogy egy év múlva milyen kedvencekről számolhatunk be nektek.